Wednesday, 5 June 2013

My own version of kebab

Deng..deng...ini dinner hari selase..hehe....saje je eksperimen sendiri...sebab ade roti pita lebih..kalo biar lelame kang expired pulak kan...hmmm...so tercetus la idea untuk membuat kebab sebegini rupe...ekekeke....





Jom tengok bahan-bahan dan cara buatnye ye... :)

Bahan-bahan :
(Untuk kepingan kebab tu ye)

1. Daging/ayam kisar (Ramly)
2. Serbuk lada hitam
3. Paprika
4. Mix herb
5. Sedikit garam

bahan-bahan lain :
1. Tomato (slice)
2. Salad (tapi aku x letak sebab xde..hehe)
3. Cheddar cheese
4. Thousand island salad dressing
5. Sos cili

Cara-cara membuatnya :
1. Mule-mule kite buat kebab tu ye....daging/ayam kisar tu gaul dengan semua bahan-bahan kat atas tu.
2. Bile dah gaul sume..buat la bentuk bulat-bulat then leperkan sikit..size tu agak-agakla untuk muat dalam roti tu.
3. Then goreng or grill..hehe
4. Pastu ambil roti....letak tomato, salad, kepingan kebab, cheese and sos....
5. Siap...boleh ngap! hehehe

**Sebenarnye aku xtau nak bagi name ape...nak kate kebab macam more to western kan...huhu..ape-ape je la kan....bye~~ kalo nak try sila la...hehe

No comments:

Post a Comment