Sunday, 16 March 2014

Last Weekend

Assalamualaikum... :)

Selamat berhari isnin kekawan..ekekeke....Alhamdulillah sabtu and ahad lepas Allah menurunkan hujan after few weeks x hujan langsung...cuaca panas berbahang, jerebu, catuan air..dan kes besar di awal tahun ni...the missing of MH370....renungkan dan muhasabah diri..bkn munasarawak ye..mueheheh...ujian-ujian begini bukan untuk kite menuding jari kepada sesiapa...ini sebenarnye untuk kite perbaiki diri..ape yang kite buat...terlupa ke kite pada Allah...terlupa ke kite nikmat-nikmat yang Allah bagi...rezeki, kekuatan, kebahagiaan...kite menikmati semua tu..tapi kite lupa dari mana semua tu datang...so..ujian-ujian ni la yang mengingatkan kite...dan jangan lupa...kite sekarang berada di dunia akhir zaman...ini juga peringatan untuk aku yang memang selalu lalai...Astaghfirullah....

Ok...sepanjang minggu lepas still ade order jugak..Alhamdulillah...bermula dengan apple pie...ni papa request...tapi seminggu jugak la menunggu..huhu..sory pa...x menang tangan....so bila dah free sikit...dapat la jugak buat....hasilnye......



ini la kejadiannye..hehehe....x dapek la nak potong sebab bukan aku punye..huhu..tapi Alhamdulillah papa cakap sedap! :)

and next~~~~

repeat order untuk pavlova..yg ni alhamdulillah sekali buat jadi dah..tp cam overcooked plak sikit...sobbss...hopefully maafkan ye kesilapan teknikal itu..hehe....dan harap-harap rase x la berubah...



Thank you ina for your order.. :)

Yang bawah ni pulak saje nak try produk baru untuk letak kat kedai kawan tu kan..sebelum ni letak chocolate cake dengan red velvet je....so kalo yang ni dapat sambutan, akan diteruskan...hehe..padahal dah lame dah demam lava cheese ni kan...tapi disebabkan diri ini baru beli oven..so produk baru le untuk aku kan..hehe....


Ok..done! ade choc chip cookies..x sempat nak snap gambar semalam...sebab dah letih..hehe...nanti update kat next entry okeh...hehe...

Bye! (nak promo..tapi lupe nak tanye name kedai kat hubby..haha) x senonoh kan perangai...nanti la i tanye..hehe...

No comments:

Post a Comment